trata-Salmon-Pocket-logo

Νιόκι με σολομό, φασκόμηλο
και κρέμα τυριού

trata-icon-healthy-1
Φυσική πηγή πρωτεΐνης
trata-icon-healthy-2
Υγιεινό και γευστικό γεύμα
Share it:    
tunapocket-recipe-patatosalata-tonos

Εκτέλεση

20′

 
 

Ενέργεια

462 kcal

 
 

Υλικά

Για τα νιόκι
150 γρ. πατάτες, βρασμένες με τη φλούδα
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μικρό αυγό, ελαφρά χτυπημένο
½ κ.γ. αλάτι

Επιπλέον θα χρειαστούμε
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την σάλτσα με σολομό
2 συσκευασίες Σολομό καπνιστό
Salmon Pocket TRATA
200 γρ. μασκαρπόνε
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
50ml λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
4-5 φύλλα φασκόμηλο
½ κ.γ. ροζ πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο

tunapocket-line-separate

Συνδυάζεται με:

trata-salmon-pocket-recipes-package-oil

Για περισσότερες πληροφορίες
& γαστρονομική έμπνευση

tunapocket-line-separate-black
tunapocket-line-separate-black

Εκτέλεση

Τα νιόκι

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις περνάμε από μύλο ή τις τρίβουμε στον τρίφτη και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Προσθέτουμε στις πατάτες το αλεύρι, το αλάτι, ξεκινάμε να ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας και προσθέτουμε 2 κ.σ. από το χτυπημένο αυγό.

Ζυμώνουμε με ελαφρές κινήσεις, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αυγό ή αλεύρι, ανάλογα την υγρασία της πατάτας.

Αφήνουμε 15’ τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα.

Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι, χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια και πλάθουμε σε κορδόνια, τα οποία κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια 1 εκ.

Με  την ανάποδη πλευρά του πιρουνιού πατάμε την επιφάνεια τους δίνοντας το χαρακτηριστικό  σχέδιο στα νιόκι.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Σε ένα βαθύ και ευρύχωρο τηγάνι και χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο και τα φύλλα του φασκόμηλου με το ελαιόλαδο για ελάχιστο χρόνο.

Μόλις το σκόρδο αρχίζει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε το κρασί, τη μουστάρδα και το μασκαρπόνε.

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα νιόκι λίγα-λίγα, μόλις ανέβουν στην επιφάνεια του νερού τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε απευθείας στη σάλτσα.

Μόλις βράσουμε όλα τα νιόκι και τα προσθέσουμε στη σάλτσα βράζουμε για 2’ ακόμη, προσθέτουμε τον σολομό και αποσύρουμε.

Σερβίρουμε τα νιόκι με σάλτσα και τριμμένο ροζ πιπέρι.

 

Tips:

  • Εκτός από μασκαρπόνε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε αντίστοιχο τυρί κρέμα
  • Τη συνταγή μπορούμε να την μαγειρέψουμε και με άλλα ζυμαρικά της επιλογής μας

Διατροφικά Tips:

  • Οι πατάτες είναι πολύ πλούσιες σε φυλλικό οξύ και κάλιο και μπορεί να βοηθήσει άτομα που πάσχουν από υπέρταση.
  • O σολομός χάρη στα καλά λιπαρά που περιέχει σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο συναισθηματικών διαταραχών όπως είναι η κατάθλιψη.

Περισσότερες συνταγές καπνιστού σολομού

trata-salmon-pocket-recipes-icon-1
trata-salmon-pocket-recipes-icon-3
trata-salmon-pocket-about-icon-1
trata-Salmon-Pocket-logo

Νιόκι με σολομό, φασκόμηλο
και κρέμα τυριού

trata-icon-healthy-1
Φυσική πηγή πρωτεΐνης
trata-icon-healthy-2

Υγιεινό και γευστικό γεύμα

Share it:    
Ν_MediterraneanSalad_low

Εκτέλεση

20′

 
 

Θερμίδες

462 kcal

 
 

Υλικά

Για τα νιόκι
150 γρ. πατάτες, βρασμένες με τη φλούδα
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μικρό αυγό, ελαφρά χτυπημένο
½ κ.γ. αλάτι

Επιπλέον θα χρειαστούμε
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την σάλτσα με σολομό
2 συσκευασίες Σολομό καπνιστό
Salmon Pocket TRATA
200 γρ. μασκαρπόνε
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
50ml λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
4-5 φύλλα φασκόμηλο
½ κ.γ. ροζ πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τα νιόκι

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις περνάμε από μύλο ή τις τρίβουμε στον τρίφτη και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Προσθέτουμε στις πατάτες το αλεύρι, το αλάτι, ξεκινάμε να ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας και προσθέτουμε 2 κ.σ. από το χτυπημένο αυγό.

Ζυμώνουμε με ελαφρές κινήσεις, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αυγό ή αλεύρι, ανάλογα την υγρασία της πατάτας.

Αφήνουμε 15’ τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα.

Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι, χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια και πλάθουμε σε κορδόνια, τα οποία κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια 1 εκ.

Με  την ανάποδη πλευρά του πιρουνιού πατάμε την επιφάνεια τους δίνοντας το χαρακτηριστικό  σχέδιο στα νιόκι.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Σε ένα βαθύ και ευρύχωρο τηγάνι και χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο και τα φύλλα του φασκόμηλου με το ελαιόλαδο για ελάχιστο χρόνο.

Μόλις το σκόρδο αρχίζει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε το κρασί, τη μουστάρδα και το μασκαρπόνε.

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα νιόκι λίγα-λίγα, μόλις ανέβουν στην επιφάνεια του νερού τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε απευθείας στη σάλτσα.

Μόλις βράσουμε όλα τα νιόκι και τα προσθέσουμε στη σάλτσα βράζουμε για 2’ ακόμη, προσθέτουμε τον σολομό και αποσύρουμε.

Σερβίρουμε τα νιόκι με σάλτσα και τριμμένο ροζ πιπέρι.

 

Tips:

  • Εκτός από μασκαρπόνε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε αντίστοιχο τυρί κρέμα
  • Τη συνταγή μπορούμε να την μαγειρέψουμε και με άλλα ζυμαρικά της επιλογής μας

Διατροφικά Tips:

  • Οι πατάτες είναι πολύ πλούσιες σε φυλλικό οξύ και κάλιο και μπορεί να βοηθήσει άτομα που πάσχουν από υπέρταση.
  • O σολομός χάρη στα καλά λιπαρά που περιέχει σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο συναισθηματικών διαταραχών όπως είναι η κατάθλιψη.

    tunapocket-mobile-line-separate

    Συνδυάζεται με:

    trata-salmon-pocket-recipes-package-oil

    Για περισσότερες πληροφορίες
    & γαστρονομική έμπνευση

    tunapocket-line-separate-black
    tunapocket-line-separate-black

    Περισσότερες συνταγές σολομού με νερό

    trata-salmon-pocket-recipes-icon-1
    trata-salmon-pocket-about-icon-3