trata-Salmon-Pocket-logo

Αγγλικά muffins με σολομό
και σάλτσα ολλανδέζα

trata-icon-healthy-1
Φυσική πηγή πρωτεΐνης
trata-icon-healthy-2
Ελαφρύ και νόστιμο brunch
Share it:    
tunapocket-recipe-patatosalata-tonos

Εκτέλεση

40′

 
 

Ενέργεια

715 kcal

 
 

Υλικά

2 συσκευασίες Σολομό καπνιστό Salmon Pocket TRATA

Για τα αγγλικά muffins
165 γρ. αλεύρι ντίνκελ
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ. μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
110ml γάλα
20 γρ. βούτυρο
½ κ.γ. αλάτι

Για την ολλανδέζα
1 κρόκο αυγού
½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
1 κ.σ. λευκό ξύδι
1 κ.σ. λεμόνι
1 κ.σ. νερό
80 γρ. βούτυρο, κλαριφιέ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. άνηθο
Σπαράγγια
Ρόκα

 

tunapocket-line-separate

Συνδυάζεται με:

trata-salmon-pocket-recipes-package-oil

Για περισσότερες πληροφορίες
& γαστρονομική έμπνευση

tunapocket-line-separate-black
tunapocket-line-separate-black

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο, μέχρι να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα άλευρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 50 γρ. και πλάθουμε τα muffins σαν ψωμάκια στρογγυλά.

Τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί, πασπαλισμένο με λίγο αλεύρι, και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30.

Ψήνουμε σε ζεστό τηγάνι για 6’ από κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό καφέ χρώμα.

Η ολλανδέζα

Ετοιμάζουμε ένα μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά και βάζουμε μέσα τους κρόκους, το ξύδι το λεμόνι και το νερό.

Με σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι τα αυγά να αποκτήσουν κρεμώδη υφή, αποσύρουμε και προσθέτουμε σε ροή το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς.

Τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.

Κόβουμε τα  muffins στη μέση, επάνω τους βάζουμε ρόκα, τον σολομό, περιχύνουμε με την ολλανδέζα, πασπαλίζουμε με άνηθο, πιπέρι και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή σπαράγγια.

 

Tips

  • Τα αγγλικά muffins είναι ο πιο κλασικός τρόπος για να συνοδεύσετε το συγκεκριμένο πιάτο
  • Αν η σάλτσα ολλανδέζα πήξει περισσότερο προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε με σύρμα
  • Η μουστάρδα θα πρέπει να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου


Διατροφικά Tips

  • Μπορεί ο σολομός να φημίζεται για τα Ω- 3 λιπαρά οξέα, ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι περιέχει την ασταξανθίνη, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην υγεία του δέρματος, της καρδιάς και του νευρικού συστήματος.
  • Το αλεύρι Ντίνκελ έχει υψηλή διαλυτότητα στο νερό και έτσι οι θρεπτικές ουσίες απορροφώνται εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Περισσότερες συνταγές καπνιστού σολομού

trata-salmon-pocket-recipes-icon-1
trata-salmon-pocket-recipes-icon-3
trata-salmon-pocket-about-icon-1
trata-Salmon-Pocket-logo

Αγγλικά muffins με σολομό
και σάλτσα ολλανδέζα

trata-icon-healthy-1
Φυσική πηγή πρωτεΐνης
trata-icon-healthy-2
Ελαφρύ και νόστιμο brunch
Share it:    
Ν_MediterraneanSalad_low

Εκτέλεση

40′

 
 

Θερμίδες

715 kcal

 
 

Υλικά

2 συσκευασίες Σολομό καπνιστό Salmon Pocket TRATA

Για τα αγγλικά muffins
165 γρ. αλεύρι ντίνκελ
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ. μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
110ml γάλα
20 γρ. βούτυρο
½ κ.γ. αλάτι


Για την ολλανδέζα
1 κρόκο αυγού
½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
1 κ.σ. λευκό ξύδι
1 κ.σ. λεμόνι
1 κ.σ. νερό
80 γρ. βούτυρο, κλαριφιέ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για το σερβίρισμα

1 κ.σ. άνηθο
Σπαράγγια
Ρόκα

Εκτέλεση

Τα αγγλικά muffins

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο, μέχρι να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα άλευρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 50 γρ. και πλάθουμε τα muffins σαν ψωμάκια στρογγυλά.

Τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί, πασπαλισμένο με λίγο αλεύρι, και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30.

Ψήνουμε σε ζεστό τηγάνι για 6’ από κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό καφέ χρώμα.

Η ολλανδέζα

Ετοιμάζουμε ένα μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά και βάζουμε μέσα τους κρόκους, το ξύδι το λεμόνι και το νερό.

Με σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι τα αυγά να αποκτήσουν κρεμώδη υφή, αποσύρουμε και προσθέτουμε σε ροή το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς.

Τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.

Κόβουμε τα  muffins στη μέση, επάνω τους βάζουμε ρόκα, τον σολομό, περιχύνουμε με την ολλανδέζα, πασπαλίζουμε με άνηθο, πιπέρι και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή σπαράγγια.

Tips:

  • Τα αγγλικά muffins είναι ο πιο κλασικός τρόπος για να συνοδεύσετε το συγκεκριμένο πιάτο
  • Αν η σάλτσα ολλανδέζα πήξει περισσότερο προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε με σύρμα
  • Η μουστάρδα θα πρέπει να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου

 

Διατροφικά Tips

  • Μπορεί ο σολομός να φημίζεται για τα Ω- 3 λιπαρά οξέα, ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι περιέχει την ασταξανθίνη, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην υγεία του δέρματος, της καρδιάς και του νευρικού συστήματος.
  • Το αλεύρι Ντίνκελ έχει υψηλή διαλυτότητα στο νερό και έτσι οι θρεπτικές ουσίες απορροφώνται εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό.

 

tunapocket-mobile-line-separate

Συνδυάζεται με:

trata-salmon-pocket-recipes-package-oil

Για περισσότερες πληροφορίες
& γαστρονομική έμπνευση

tunapocket-line-separate-black
tunapocket-line-separate-black

Περισσότερες συνταγές σολομού με νερό

trata-salmon-pocket-recipes-icon-1
trata-salmon-pocket-about-icon-3