trata-Salmon-Pocket-logo

Ριζότο με σολομό,
μαραθόριζα και λεμόνι

trata-icon-healthy-1
Φυσική πηγή πρωτεΐνης
trata-icon-healthy-2
Γρήγορο και ελαφρύ γεύμα
Share it:    
tunapocket-recipe-patatosalata-tonos

Εκτέλεση

25′

 
 

Ενέργεια

210 kcal

 
 

Υλικά


Για το ριζότο
2 συσκευασίες Σολομό σε νερό Salmon Pocket TRATA
150 γρ. ρύζι arborio ή carnaroli
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μαραθόριζα, κομμένη σε λεπτές φέτες
50ml λευκό κρασί
6-7 ίνες κρόκο Κοζάνης
650 ml. καυτό ζωμό λαχανικών
30 ml. ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. πεκορίνο
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι

Για το σερβίρισμα
Ξύσμα λεμονιού
Μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανό

tunapocket-line-separate

Συνδυάζεται με:

trata-salmon-pocket-recipes-package-smoky

Για περισσότερες πληροφορίες
& γαστρονομική έμπνευση

tunapocket-line-separate-black
tunapocket-line-separate-black

Εκτέλεση

Στο κρασί βάζουμε τις ίνες του κρόκου να μουλιάσουν για 10’.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τη μαραθόριζα με το ελαιόλαδο για 2’,  προσθέτουμε τη σκελίδα του σκόρδου και το ρύζι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 περίπου λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ξεκινάμε να προσθέτουμε ζωμό στο ρύζι σε μικρές ποσότητες.

Κάθε φορά περιμένουμε να “ρουφήξει” τα υγρά το ρύζι για να συνεχίζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και όταν το ριζότο χυλώσει τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το τριμμένο πεκορίνο, τον μαϊντανό, το ξύσμα και τον σολομό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το ριζότο 5’ να σταθεί.

Σερβίρουμε το ριζότο με ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό και μαύρο πιπέρι.

Tips:

  • Μπορούμε να προσθέσουμε στο ριζότο μια κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Τον κρόκο Κοζάνης μπορούμε να τον παραλείψουμε, αν και δίνει εξαιρετική γεύση στο ριζότο

Διατροφικά Tips

  • Ήξερες ότι το ρύζι καλό είναι να το διαχειρίζεσαι σαν όσπριο, δηλαδή να το μουλιάζεις αποβραδίς σε μεγάλη ποσότητα νερού για να αποβάλλει το μεγαλύτερο μέρος του αρσενικού (καρκινογόνου ουσίας) που περιέχει.
  • Ο κρόκος Κοζάνης είναι διατροφικός θησαυρός γιατί περιέχει πλειάδα σημαντικών αντιοξειδωτικών, προσδίδοντας του πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Περισσότερες συνταγές σολομού με νερό

trata-salmon-pocket-recipes-icon-1
trata-salmon-pocket-recipes-icon-3
trata-salmon-pocket-recipes-icon-2
trata-Salmon-Pocket-logo

Ριζότο με σολομό,
μαραθόριζα και λεμόνι

trata-icon-healthy-1
Φυσική πηγή πρωτεΐνης
trata-icon-healthy-2
Γρήγορο και ελαφρύ γεύμα
Share it:    
Ν_MediterraneanSalad_low

Εκτέλεση

25′

 
 

Θερμίδες

210 kcal

 
 

Υλικά

Για το ριζότο
2 συσκευασίες Σολομό σε νερό Salmon Pocket TRATA
150 γρ. ρύζι arborio ή carnaroli
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μαραθόριζα, κομμένη σε λεπτές φέτες
50ml λευκό κρασί
6-7 ίνες κρόκο Κοζάνης
650 ml. καυτό ζωμό λαχανικών
30 ml. ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. πεκορίνο
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι

Για το σερβίρισμα
Ξύσμα λεμονιού
Μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανό

Εκτέλεση

Στο κρασί βάζουμε τις ίνες του κρόκου να μουλιάσουν για 10’.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τη μαραθόριζα με το ελαιόλαδο για 2’,  προσθέτουμε τη σκελίδα του σκόρδου και το ρύζι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 περίπου λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ξεκινάμε να προσθέτουμε ζωμό στο ρύζι σε μικρές ποσότητες.

Κάθε φορά περιμένουμε να “ρουφήξει” τα υγρά το ρύζι για να συνεχίζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και όταν το ριζότο χυλώσει τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το τριμμένο πεκορίνο, τον μαϊντανό, το ξύσμα και τον σολομό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το ριζότο 5’ να σταθεί.

Σερβίρουμε το ριζότο με ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό και μαύρο πιπέρι.

Tips:

      • Μπορούμε να προσθέσουμε στο ριζότο μια κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
      • Τον κρόκο Κοζάνης μπορούμε να τον παραλείψουμε, αν και δίνει εξαιρετική γεύση στο ριζότο

Διατροφικά Tips

      • Ήξερες ότι το ρύζι καλό είναι να το διαχειρίζεσαι σαν όσπριο, δηλαδή να το μουλιάζεις αποβραδίς σε μεγάλη ποσότητα νερού για να αποβάλλει το μεγαλύτερο μέρος του αρσενικού (καρκινογόνου ουσίας) που περιέχει.
      • Ο κρόκος Κοζάνης είναι διατροφικός θησαυρός γιατί περιέχει πλειάδα σημαντικών αντιοξειδωτικών, προσδίδοντας του πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.
tunapocket-mobile-line-separate

Συνδυάζεται με:

trata-salmon-pocket-recipes-package-smoky

Για περισσότερες πληροφορίες
& γαστρονομική έμπνευση

tunapocket-line-separate-black
tunapocket-line-separate-black

Περισσότερες συνταγές σολομού με νερό

trata-salmon-pocket-recipes-icon-1
trata-salmon-pocket-about-icon-3